A kormányzat januárban lenyúlta a szekszárdi lakosok pénzét. –írja közösségi oldalán Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője, önkormányzati frakcióvezetője, a GVB elnöke.

A Fidesz frakció az „együttműködés” jegyében tátott szájjal nézte, hogy:

– A haverjaik elvittek 1 milliárdot Pestre,

– Úgy megvédtek minket a rezsicsökkentéstől, hogy ez a tavalyihoz képest még 360 millióba fáj idén!!!

– Az már csak hab a tortán, hogy mi emeltük meg a pedagógusaink és kulturális dolgozóink bérét saját forrásból, amihez annyi segítséget kaptunk, hogy 30%-kal csökkent a kormányzati támogatás.

Úgy tűnik, így jártak egyes szekszárdi sportegyesületek is, de őket már tavaly kicsontozták, és Horváth úr is inkább saját birodalmát építette, segítség helyett csak nagyokat ígérgetett. Ha az önkormányzat nem segít, márciusra csőd közeli helyzet alakulhat ki a labdarúgásban és a kosárlabdában és még ki tudja, hány egyesületnél. Mindezzel a költségvetés készítése kapcsán szembesültünk. Sebaj, felvesszük a kesztyűt, idén negyedévente lesz költségvetési tárgyalás, és a pénzünket azonnal befektetjük sportba, kultúrába, járdába, nem lesz mit Pestre hordani. – összegzi az idei költségvetési év gondjait Bomba Gábor szekszárdi képviselő.

Bejegyzéséből kiderül, hogy Murvai Árpáddal együtt az egyesületek elnökeivel találkoztak az elmúlt napokban, ahol megtudták azt is, hogy minkét egyesület kizárólag az önkormányzattól kapott kedvezmények és támogatás miatt tudta túlélni a 2023-as évet. Az egyesületektől ugyanis elvették az összes állami támogatást, és 2023-ban egyetlen fillért sem kaptak.

Az UFC-nél szeretnék, ha az általuk használt létesítmények rezsijét az idei évben is átvállalná az önkormányzat (ez évi 20 millió Ft), továbbá a pályák karbantartásának feladatát is szeretnék átadni a városi kertészetnek (ez évi 12 millió), valamint kértek egy lakást is. Sajnos ezen felül még 50 millió forintra lenne szükségük, hogy stabilan tudják a felnőtt csapatukat finanszírozni.

A KSC vezetőségével tegnap tárgyaltunk, sikerült tisztáznunk a félreértést a szerződés körül, elkészült a szerződés tervezete is. A kosárlabdát tavaly úgy megvédte a fideszes Horváth István és csapata, hogy plusz pénz helyett 200 milliót elvett, ezért merülhetett fel a felnőtt csapat elköltözésének gondolata (Pakson és Bonyhádon más az országgyűlési képviselő). A tavalyi évet ők is csak úgy tudták túlélni, hogy az önkormányzat 50 millió forinttal megsegítette, és kifizettük a sok milliós rezsi számláikat is. – írja bejegyzésében Bomba Gábor, amiből kiderül, hogy a szekszárdi foci és kosárlabda sport is komoly veszélybe került.

A felnőtt sportolók mellett több mint ezer szekszárdi gyerekről van szó, ez talán megérne egy öt percet két pörköltfőzés és kolbásztöltés között. – jegyzi meg írásában a szekszárdi képviselő.