A televíziót nézők által jól ismert, és az idei évben a 88. életévében járó Pásztor Erzsi, Kossuth-díjas művész többek között arról is beszélt, hogy megélhetéséhez, a mai napig fel kell lépnie. Állandó bevétele különben mindössze 310 ezer forint lenne, ebből 190 ezer forint a nyugdíja, 120 ezer forint pedig a Kossuth-díj miatt jár neki. – írja a jozsefvarosujsag.hu

Az egykor óriási népszerűségnek örvendő, és a napjainkban újra képernyőre került Szomszédok című teleregény Janka nénijeként ismerte és szerette meg az ország a 65 éve színpadon játszó Pásztor Erzsi színésznőt. A művésznő a napokban a Magyar Hangnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a színházi életben is fellelhetők visszásságok, de markánsan kifejtette véleményét az országot irányító hatalomról is.

Amióta elkezdődött a celebvilág, a színészeket semmibe veszik, a Szomszédok című sorozatról pedig azt mondják, káros volt, holott ma már utcáról berángatott járókelők játsszák el a különböző szerepeket – nyilatkozta a Magyar Hangnak február elején Pásztor Erzsi, színésznő.

Pásztor Erzsi, aki 65 éve végzett a Színművészeti Főiskolán, ma is megbocsáthatatlan bűnnek tartja, hogy egykori alma materét néhány évvel ezelőtt „lerombolta az az ember, akinek a nevét nem vagyok hajlandó kimondani”.

A független színházakban játszókra sajnálattal gondol, mert szerinte azok a színészek dolgoznak ott: „akiket el akarnak taposni, miközben arra alkalmatlan színésznek, rendezőnek nem nevezhető személyek hatalmas gázsit visznek haza”.

A művésznő markánsan megfogalmazta a véleményét arról, hogy mi is zavarja az országban. Elsősorban a hazájában folyó korrupció miatt fáj a szíve, mert szerinte hatalmas a rablás: „Olyan, mintha nem is a saját hazánkban élnénk, annyira idegen lett minden”

Véleménye szerint a hatalmon lévők látványosan nem figyelnek eléggé az ország érdekeire, amit pedig most művelnek, az pedig hazaárulás. Erre kiváló példaként hozta fel, hogy egykor, fiatalabb korában egyszerűen nyaranta képtelen volt meglenni a Balaton nélkül, ma már semmi pénzért nem menne oda, mert annyira megváltozott, amióta a lakók és a nyaralók érdekeit semmibe véve ott is eladtak mindent.

Felháborítónak tartja azt is, ahogy szavai szerint Budapestet is bünteti a kormány: „Mintha direkt élveznék, hogy kitolhatnak velünk.”

A napjainkban elhatalmasodó gyűlöletkeltés miatt is szégyenkezik a népszerű művésznő, mert szerinte: „külföldön ezzel azonosítják az egész népet”.