Baranya vármegyében, Pénteken eleinte változóan felhős-napos, míg keleten ismét egész nap tartósan napos idő lesz. Napközben a Dunántúlon is csökken a felhőzet, délután már ott is tartósabban napos idő ígérkezik.
Általában gyenge, mérsékelt marad a DDK-i légmozgás, mely csak az északnyugati határszélen élénkülhet meg.
Az éjszaka első felében szerte az országban derült idő várható, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Hajnalban északnyugaton már előfordulhat kisebb eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 2,
péntek délután 15,
szombat reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szombaton egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást. A nap nagy részén erősen felhős, borult időre számíthatunk, kisebb esőkkel. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és északnyugaton, északon kisüthet a nap. Délután a Dunántúlon és a középső országrészben megélénkül az ÉNY-i szél.
– Vasárnap napsütéses, helyenként mérsékelten felhős idő ígérkezik gyenge, mérsékelt, eleinte néhol még élénk É-ias széllel. Csapadék nem valószínű.
– Hétfőn előreláthatólag ismét egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront érheti el hazánkat. Megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső is várható. Délután északnyugaton élénkülni kezd az ÉNY-i szél.
– Kedden változó felhőzet, időszakos napsütés mellett, szórványosan előforduló gyenge záporok ígérkeznek. A Dunántúlon élénk ÉNY-i, keleten gyenge légmozgás a legvalószínűbb.

Korábban megírtuk, hogy Az elmúlt tíz nap átlaghőmérséklete plusz 10 Celsius-fok körül alakult, ami 8-10 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos értéket – írták.
    A múlt hét végén egy hullámzó frontrendszer hozott csapadékot, főleg a Dunántúl déli felétől az északkeleti országrészig terjedő sávban esett nagyobb mennyiségű eső. A talaj szinte telített a felső egy méteres rétegben, inkább csak a Kisalföldön és a kevesebb esőt kapó délkeleten szikkadt a felszín közelében. Főleg az Alföldön még mindig vannak belvízfoltok. Az enyhe idő és az eső hatására a Tisza vízrendszerében árhullámok alakultak ki, így itt a belvizes terület kiterjedése nem csökken.

Forrás EUMET