Az Elefántos Étteremről készítettünk annak idején bemutató cikket, azóta viszont nem sűrűn jártam ott. No nem azért, mert bármi bajom lenne vele. De (a látszat ellenére :)) én sem járok olyan gyakran étterembe, és valahogy kiesett azok a helyek közül, ahova menni szoktam. Egyik nap azonban a Foodorán megkaptam a szokásos kedvezmény-kuponomat, ami arról szól, hogyha meghatározott éttermekben a vásárlásom összértéke eléri az 5.500 forintot, akkor kapok 2.000 forint kedvezményt.

Ami viszont meglepett, hogy először, amióta kapok ilyeneket, az Elefántos Étterem is szerepelt az akcióban. Úgy számoltam, hogy ez gyakorlatilag azt jelenti, hogyha veszek egy pizzát meg valami desszertet, akkor a kiszállítási költséget és majdnem a desszert árát ez vissza fogja adni. Ez így már érdekes. Végülis egy Diavola pizzát rendeltem az étlapról, amin szalámi, paradicsomkarikák és jalapeno paprika adja az extra feltétet. Desszertként pedig hozzá tiramisut kértem.

A kiszállítás kb. 40-45 perc volt, ez teljesen rendben van, és aminek örültem, hogy kifejezetten frissnek tűnt a pizzám. A tésztát, szószt, sajtot már dicsértem a legutóbbi írásomban, ezt továbbra is fenntartom, minden szuper ezen a téren, ismételni magam nem szeretném. Amitől viszont féltem, hogy vajon a csípős szalámi és a jalapeno kombinációja mennyire lesz erős. Biztos, ami biztos, kikészítettem egy kis fűszeres tejfölt magamnak, részben emiatt, részben a pizza széle miatt.

Jelentem, nem kellett volna, egyik okból sem. A jalapeno és a szalámi is pont annyira volt csípős, amennyire szeretem, éreztem a csípősséget, de nem marta le az arcomat két kóstolásra. Ezzel nem azt mondom, hogy gyerekeknek is ajánlom, de aki szereti, ha picit csíp az étel, az nem fog csalódni. A tészta széle meg nagyon friss, ropogós volt, nem volt szükség kiegészítőre, hogy fogyasztható legyen. Nagyon ízlett.

A desszert kapcsán nem volt könnyű helyzetben a hely, mert a tiramisu az a desszert, amit édesanyámnál senki nem csinál jobban és az az összehasonlítási alap. De megnyugtatok mindenkit, ez majdnem olyan jó :). Komolyra fordítva a szót, a mascarpone krém nagyon jól ízesített, de mégis könnyed, a piskóta is finom. Én egy picit kávésabban szeretem igazán, de ez abszolute ízlése kérdése, szőrszálhasogatásba meg nem szeretnék belemenni, annál sokkal jobb ételt ettem, hogy ezt elkezdjem.

Az ételért kiszállítással együtt 6.600 forintot kellett volna fizetnem, amiből lejött a 2.000, így 4.600 maradt. Gyakran szoktam mondani az ilyen akcióknál, hogy ez így oké volt, de ha hozzáképzelem a +2.000 forintot, akkor már húzom a szám. Itt viszont nem mondom. Az igazán jó minőségű pizzák már mindenhol 3-4.000 forintos árkategóriában vannak (inkább 4.000), ráadásul, ha helyben vagyok, akkor biztos iszom valami üdítőt, vagy limonádét, ami megnöveli az árat és ugyanott vagyok. Így tulajdonképpen ez a 6.600 forint is oké, ha úgy vesszük, hogy ital helyett kiszállítás járt érte. És ezért a minőségért ez az ár is oké, a kedvezmény már csak hab a tortán.

Eérhetőségek:

Cím: 7621 Pécs, Jókai tér 6.

Telefonszám: +36 72/216-055

Weboldal: http://elefantos.hu/

E-mail cím: elefantos@elefantos.hu

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/elefantos.etteremespizzeria