Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak. A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot. – olvasható a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat hivatalos oldalán.

A szokolyai bázisról azonnal a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval, míg egy másik társuk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre lettek riasztva a Vámosmikolai önkormányzati tűzoltók, az Országos Mentőszolgálat és a Pest Vármegyei Rendőrség is.

A helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg, aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt. A helyszín a szokásos túra útvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók, akik vasárnap rátaláltak teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani, mivel az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait.

A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja. – áll a közleményben.

Forrás: borzsonymentok.hu

A bahir.hu oldalán naponta talál friss hírt, információt.