Vasárnap délután az LMP társelnöke, Ungár Péter reagált Orbán Viktor szombaton elhangzott évértékelő beszédére. Az online közvetített sajtótájékoztatóban elhangzottak meglátások, kérdések többek között a gyermekvédelmi helyzetről, a miniszterelnök ellentmondásos zöldpolitikájáról. Végül választ adott arra is, hogy pártja miért nem fog részt venni az ellenzéki pártok közös tüntetésén.

Ungár Péter megszólalásában megjegyezte, hogy az LMP egyáltalán nem örül annak, ami az elmúlt pár hétben történt, és meglátásuk szerint az ország közbeszéde szempontjából a kegyelmi ügy szomorú események sorozata volt. Véleménye szerint megnyugvással kell a továbblépés irányába elindulni, amihez meg is határozta, hogy melyik három dologra lenne szükség: 

  • „A hatalom birtokosainak bocsánatot kéne kérniük az áldozatoktól. Ez nem történt meg a mai napig, és a miniszterelnök sem kért bocsánatot vasárnap.
  • El kéne valakinek mondania, hogy mi történt pontosan, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre. Az LMP álláspontja az, hogy amíg a hatalom birtokosai nem adnak választ erre az egyszerű kérdésre, nem fogunk tudni továbblépni.
  • A gyermekvédelem kérdését a plakátokról le kéne hozni a valóságba. Az LMP kilenc éve követeli, hogy a szociális szektorban, így a gyermekvédelemben dolgozók valódi megbecsülést kapjanak.”

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál helyi, baranyai híreket is.