A mai nap sor került a város idei második „rendes” közgyűlésére. És bár Péterffy az elején konstruktív munkát kívánt, nem múlt el nap anélkül, hogy az országos aktuálpolitika kérdései ne jelentek volna meg a közgyűlés falain belül is.

Aktuálpolitikai kérdések, politikai bohóckodás

A városvezető frakció tagjai ezúttal is 1-1 beragasztott szájú plüssmacit helyeztek maguk mellé, utalva ezzel az elmúlt napokban történt eseményekre és a mai napig vitát generáló kegyelmi ügyre. E mellett a kérdések során is megjelent ez a téma: Ágoston Andrea a pedofil-ügy meg más országos ügyek kapcsán kérdezte Musch Zoltánt. Kővári János ügyrendi kérdésben jelezte is egyet nem értését, hogy ezek a kérdések nem az önkormányzati képviselői munka körébe tartoznak. Berényi Zoltán szerint is ezek a kérdések már régen nem tartoznak az önkormányzati képviselői hatáskörbe. E mellett kiemelte, hogy ezek sokkal inkább a napirend előtti felszólalás kérdéskörébe tartoznak, semmint a kérdésekben. Csaba István szerint viszont aki a Fidesszel politikai közösséget vállal, ezekre a kérdésekre kell, hogy válaszoljon.

A kérdések sora nem állt meg, Siposné Bikali Éva Berényi Zoltánhoz tett fel hasonló kérdéseket, amelynek a lényege, hogy hogyan tud közösséget vállalni egy ilyen párttal. Berényi Zoltán és Kővári János el is hagyták közben az üléstermet. Hári József ügyrendben megjegyezte, hogy a várost kellene vezetni és nem bohóckodni. Szerinte nem helyben kell az országos ügyekről állásfoglalást hozni.

Ezután Fürj Csaba tette fel gyakorlatilag ugyanezt a kérdést Kővári Jánosnak. Bognár Szilvia erre azt kérte meg, hogy tagoltan tegye fel újra a kérdést, mert nem értette.

Aki azt hitte, hogy ez volt az utolsó ilyen kérdés, az tévedett. Horváth Tamás is feltette gyakorlatilag ugyanezt a kérdést az egyébként jelen nem lévő dr. Kamarás Péternek. Majd Auth István tette fel Barkóczi Csabának gyakorlatilag ugyanezt a kérdést. Csaba István is feltett 3 kérdést dr. Csizmadia Péternek, amelyből az egyik szintén a köztársasági elnöki kegyelemről szólt. E mellett pár fácántollat helyezett el a képviselői oldalon, hogy a Fideszes képviselők tudjanak más tollával ékeskedni.

Szociális és környezetvédelmi ügyek

Volt azért érdemi része is a közgyűlés elejének: Dr. Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő a kormányzó pártok képviselőit kérte együttműködésre annak kapcsán, hogy konkréten mi a befektetői szándék Bicskén, ugyanis a mai napig nem lehet tudni, hogy konkrétan mi a kormány szándéka és képviselőként sem kap érdemi információt. Erről még bővebben fogunk írni.

A Tiszta Kezek frakció néhány várossal kapcsolatos kérdést tett fel. Hencsei Zsolt egy fogyatékkal élő személy életével, míg Bognár Szilvia egy a kerületében lévő kutyafuttatóval kapcsolatban várt válaszokat.

A közgyűlés most az érdemi ügyekkel kezd el foglalkozni…végre.