A brit kormány támogatja azokat az igazgatókat, akik valamilyen formában kitiltják a mobiltelefonokat az iskolákból – írja a Telex. A lépéstől azt várják, hogy így kevesebb dolog tereli majd el a gyerekek figyelmét tanulás közben, és a viselkedésük is javulhat majd.

Felmérések szerint a szülők 44 százaléka szerint a gyerekük túl sok időt tölt képernyők előtt, és a diákok 29 százaléka bevallotta, hogy olyankor is mobilozott az iskolában, amikor nem lett volna szabad. 12 éves korra a gyerekek 97 százalékának már saját telefonja van, és az iskolai használata a minisztérium szerint online bullyinghoz vezet.

Azt írják, hogy már több iskola is betiltotta a mobiltelefon-használatot, és sok igazgató arról számolt be, hogy szinte már az első nap minden jobb lett, teljesen megváltozott a légkör az iskolában. Nemcsak a diákok tudnak nyugodtabb környezetben koncentrálni a tanulásra, a tanároknak is egyszerűbb lett a dolguk.

A tiltást az iskolák különböző módszerekkel tartatják be: van, ahol egyszerűen tilos bevinni a telefont az iskola területére, máshol a bejáratnál beszedik, és nap végén visszaadják, de olyan is van, hogy az iskola új szekrényeket vett, amikben a diákok nemcsak biztonságosan tudják tárolni napközben a telefonjaikat, de még tölteni is tudják azokat.