A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a pécsi vásárcsarnokban nekitámadt egy vásárlónak – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vásárcsarnokban található egyik pékség vezetője tavaly októberben szóváltásba keveredett egy kenyeret vásárló idős férfival. A pék azt sérelmezte, hogy az idős férfi kézzel fogta meg a kenyeret. A szóváltás közben a vásárló visszatette a pékség pultjára a kenyeret, amit a pék kidobott a folyosóra. A vásárló felvette a kenyeret, visszavitte és lerakta a pultra, majd távozott a bolttól.

A helyzet ekkor fajult el, a pék ugyanis utánaszaladt és két kézzel megragadta az idős férfi nyakát. Ezt követően olyan erővel meglökte, hogy a férfi hanyatt esett. Miközben a férfi a földön feküdt, a pék folyamatosan kiabált vele, majd egy rúgó mozdulatot tett a földön fekvő férfi felé. Ezután visszaindult a pékséghez, de amikor az idős férfi feltérdelt, visszafordult, és megint kiabálni kezdett vele. Csak akkor állt le, amikor megjelentek a csarnok biztonsági őrei.

Az esetet a vásárcsarnok biztonsági kamerái is rögzítették, ezt ide kattintva tudják megnézni.