Bejelentette visszavonulását a televíziózástól Somos András, az ATV műsorvezetője. Somos egy Facebook-posztban jelentette ezt be azok után, hogy kedden rendkívül kellemetlen helyzetbe bonyolódott egy Márki-Zay Péterrel való interjú során. Az ATV Szigorlat című műsorában szóba került a pedofília, ennek kapcsán emlegette Márki-Zay a Kaleta-ügyet, mint példát. Somos a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet esetét nem tartotta pedofíliának az adásban.

Emiatt aztán előbb elnézést kért az oldalán, de a mai napon már azt jelentette be, hogy abbahagyja a műsorvezetést

Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet

– írja Somos András.

1995 óta párhuzamosan két szakmában próbált maximálisat nyújtani. „Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt.”

Korábban még a Mandinernek azt nyilatkozta Réti Dóra, az ATV Csoport sajtófőnöke, hogy fegyelmi eljárás indult Somos ellen. Erre a fentiek alapján már nem lesz szükség.