Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter exkluzív interjút adott a körülötte kialakult helyzetről a Blikk-nek.

Magyar az exfelesége lemondása, vagyis a nem rég kirobbant kegyelmi botrány után maga is lemondott az állami cégekben betöltött posztjairól. Ez még nem is lenne fura, de Magyar Péter ezután szokatlanul erős hangon elkezdte bírálni a kormányt.

Név nélkül vádol meg minisztereket korrupcióval, és titkosszolgálatok fenyegetéséről is beszél, viszont gyakorlatilag egy ideje folyamatosan bírálja a magyar hatalmi embereket.

A nagy érdeklődésre számot tartó Partizánnak adott emlékezetes interjúja után most a Magyar Hangnak beszélt Magyar Péter.

Az interjúból kiderül, hogy Magyar Péter furcsa helyzetben találta saját magát, hiszen saját bevallása szerint néhány hete még alig tudott valaki a létezéséről, most meg sokan a kormány megbuktatását várják tőle.

Ezekben az interjúkban ugyan „atombombát” nem dob le, de folyamatosan azt nyilatkozza, hogy a maga részéről mindent megtesz, amit meg kell tennie.

„Hogy ez mire lesz elég, hányan követnek… majd meglátjuk – mondta a lapnak Magyar Péter.

Magyar Péter a Blikknek még azt is elárulta, hogy mostanra már a Fideszen belülről is kapott támogató visszajelzéseket. Neveket természetesen itt sem említhetett, amit azzal indokolt, hogy a támogatói karrierje kerülne ezzel veszélybe.

Magyar Péter meglátása szerint a hatalom szemében „felségárulás” az amit tett, és ezért a karrierje máris romokban van, és tudja, hogy jó ideig nem számíthat új munkára, nem csak az állami, de a még a privát szférában sem. Szavai az „áruló” után nyúló sötét hatalom képét festik a kormányzatról:

„Nyilván elintézik azt is, hogy a privát szférába se vezessen utam.” – mondta Magyar a Blikk-nek.

Rámutatott arra is Magyar Péter, hogy máris eljárásokat indítottak ellene, és a felkészült arra, hogy a következő 5-10 éve azzal telik majd, hogy bíróságra jár tanúként, vagy gyanúsítottként.

„Azért annál okosabbak, hogy ebben a feszült hangulatban fizikai atrocitás érjen. Legalábbis még így gondolom” – mondta az őt körülvevő veszélyről, amit a megszólalásai hoztak a fejére.

 „Azért a történelem megmutatta, hogy az efféle helyzetek fel tudnak gyorsulni. Kialakul egyfajta hógolyóeffektus, amely pillanatok alatt lavinává nőhet. Tudom, hogy tartanak ettől a kormányban, árgus szemekkel figyelik a folyamatot.” – nyilatkozta Magyar Péter a hatalom leváltása kapcsán.

Az interjúban Magyar elmondta, hogy véleménye szerint ma Magyarországon valós igény mutatkozik egy középen álló erőre.

Saját politikai beállítottságáról azt nyilatkozta, hogy ő nemzeti liberálisnak vallaná magát, ha a liberális szó már nem lenne itthon lejáratva. Pártalapítást viszont nem ideológiai alapon kezdeményezne.

A vele készített interjúban újra beleszáll Rogán Antalba, mert szerinte vannak olyan felkérések, amelyek azt mutatják, hogy a miniszternek mennie kellene.

Súlyos kritikát fogalmazott meg a jelenlegi kormányzásról, mondván:

„…nem az a cél, hogy művelt, nyitott gondolkodású, önálló fiatalokat neveljenek, hanem olyan tömeget, amelyet egy leegyszerűsített propagandával könnyű irányítani. Azt látom, hogy itt már rég csupán a hatalom megtartásáról szól a kormányzás, ez a fő cél

– Magyarországon meglátása szerint napjainkban leépítik azt, ami korábban olyan naggyá tette ezt az országot.

Az interjúban szó esett a Gulyás Gergelynek a legutóbbi kormányinfón elmondott negatívan nyilatkozatáról is. Amiben Gulyás Magyarról azt mondta, Magyar fenyegette őt.

Magyar Péter szerint pedig a kettejük kapcsolata azért romlott meg, mert ő már jó ideje megfogalmazta a belső kritikáit, ami ebben a rendszerben tulajdonképpen nem csak tilos, de egyszerűen lehetetlen.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy a válásakor megmondták neki: a volt feleségem a politikai közösségük tagja, és bármit csinálok, őt fogják védeni. Aztán olyan jól megvédték, hogy egy szombat reggel lemondatták.

A bahir.hu oldalon sporthírekben is tájékozódhat.