Mészáros Lőrinc 1966 február 24-én született Székesfehérváron. Korábban Felcsút polgármestere volt a Fidesz-KDNP színeiben. 2023-ban megírtuk, hogy díszpolgári címet adományozott Felcsút község önkormányzata Mészáros Lőrincnek. Az akkori közlemény szövege szerint a helyi képviselőtestület a kitüntetéssel köszönte meg Mészáros Lőrincnek, hogy vállalatcsoportja karitatív tevékenysége mellett, elkötelezett lokálpatriótaként kiemelt figyelmet fordít a térség fellendítésére, az ott élők életszínvonalának javítására, jólétük előmozdítására.
    Hozzáfűzték: a nagyvállalkozó régóta munkahelyteremtéssel és pénzügyi támogatással segíti nemcsak Felcsút, de a teljes régió felemelkedését.
    Az általa megálmodott Mészáros Alapítvány például 2016 óta mintegy 1200 felsőoktatásban tanuló helyi és környékbeli fiatalt támogatott 700 millió forint értékű ösztöndíjjal, míg a 2017-ben alapított Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány által közel 3300 általános és középiskolai diák, illetve 300 otthonteremtő fiatal pár jutott több mint 1 milliárd forint támogatáshoz – idézték fel.
    Kiemelték, hogy a térség fejlesztése mellett Mészáros Lőrincnek köszönhetően a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által Felcsút a hazai utánpótlásnevelés és a futball élet egyik meghatározó központja lett.

Jelenleg üzletember, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke. Mészáros Lőrinc dollármilliárdosok listáján, a magyar Forbes becslése szerint a második helyen áll. Becsült vagyona dollárban: 1,6 milliárd. őt 1,7 milliárd dollár becsült vagyonnal Csányi Sándor előzi meg.

2023-ban megírtuk, hogy akkor ötödik alkalommal került a Forbes milliárdoslistájának élére Mészáros Lőrinc. Neki egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona! Korábban már megírtuk, hogy egy év szünet után visszatért az élre a miniszterelnök jó barátja, aki tavaly némi meglepetésre „csak” a lista 3. helyre került. A felcsúti üzletember becsült vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt.

Születésnapja alkalmából köszöntötték őt a Puskás Akadémia munkatársai, szurkolói, játékosai, edzői, vezetői. „Ma ünnepli születésnapját a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, Mészáros Lőrinc! Vezetőink, játékosaink, edzőink, munkatársaink és szurkolóink nevében boldog születésnapot kívánunk, Elnök Úr” – írták a facebook oldalon.