Pécsett kigyulladt egy lakatlan ház a Csortos Gyula utcában, ide ma késő délelőtt riasztották a tűzoltókat.

Kigyulladt egy melléképület, és a lángok átterjedtek az üresen álló főépületre is Pécsett, a Csortos Gyula utcában. A város hivatásos tűzoltói mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult a helyszínre. A tűzoltók négy vízsugárral oltják a lángokat.

Éjfélkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Békés vármegyei Bucsán kigyulladt egy romos épület. A Zrínyi utcában lévő házhoz három járművel vonultak a tűzoltók.

Egy 45 négyzetméteres vályogház több szobája és a tetőszerkezete égett. A tűzoltóknak az oltáshoz a tetőt is meg kellett bontaniuk, az épület mennyezete részben leszakadt. A 20 négyzetméteren pusztító lángok megfékezése egy órát vett igénybe, a tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét. Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozhatta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálat indul.

Évente hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni.

Baleset miatt több kilométeres volt a torlódás az M1-es autópályán Budapest felé, Győrnél, ahol szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó szombat reggel az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Győr-kelet csomópontnál; ahol ezt követően egy sávon haladt a forgalom, és a torlódás több kilométeressé duzzadt.

A katasztrófavédelem közlése szerint az úttestre folyt olajat győri hivatásos tűzoltók perlittel felitatták. A 106-os kilométernél a leállósávra terelik a forgalmat – tették hozzá.   

Az Útinform azt közölte, hogy a torlódás meghaladta az 5 kilométert.

Forrás: katasztrofavedelem.hu, mti.hu

Fotó: Facebook/Balesetinfo

A bahir.hu oldalra folyamatosan érkeznek a friss hírek, információk.