Nemrégiben elkerítették az Aidinger János utcában található COOP áruházat is, és folyamatos rendőrségi ellenőrzés alatt van a helyszín. Lapunk információi szerint mindez azért történt, mert a Maléter Pál utcai Tesco áruháznál található Nemzeti Dohánybolt után a Coop üzletét is megpróbálta valaki kirabolni.

Olvasónk – aki az érintett Nemzeti Dohánybolt eladójának hozzátartozója – azt mondta, hogy miközben abban az ügyben a sértetti kihallgatás zajlott, újabb riasztás érkezett a rendőrségre, hogy rablás történt az Aidinger János utcánál. A rendőrség kivonult a helyszínre, ám az elkövetőt – jelenlegi információink szerint – nem sikerült elkapni.

A Maléter Pál utcai esetről azóta már megtudtuk, hogy a tettes üres kézzel távozott, így nem zárható ki, hogy ugyanaz a személy próbálkozott egy másik üzletről. Arról egyelőre nincs információnk, hogy ez a kísérlet sikerrel zárult-e.

Az eset sajnos a mai napon nem egyedüli Pécsen.

A mai hétfőn egy pécsi dohányboltban követelte az eladótól a bevételt, végül zsákmány nélkül menekült el a helyszínről egy férfi Pécsett. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Egy férfi február 26-án 10 óra után pár perccel, maszkkal a fején bement az egyik pécsi dohányboltba, majd kezében lőfegyvert vagy annak utánzatát tartva követelte a napi bevételt az eladótól. Az eladó a kérésnek nem tett eleget, így a rabló üres kézzel menekült el. Az eset során nem sérült meg senki.

A körülmények tisztázása, valamint a férfi felkutatása folyamatban van. 

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság rablás kísérlete miatt nyomoz az ügyben.

Az esetről a bahir.hu már korábban beszámolt.