Légpisztolyban Domsits Olívia bronzérmes lett a junior nők mezőnyében a győri légfegyveres Európa-bajnokság keddi versenynapján.    

A hazai szövetség beszámolója szerint Orbán László tanítványa az alapversenyben 570 kört ért el, ezzel másodikként jutott döntőbe, melynek felénél még hatodik helyen állt, majd folyamatosan javított. A huszadik lövés után Domsits holtversenyben volt cseh ellenfelével, a szétlövésben azonban 10,3 körrel a magyar versenyző bizonyult jobbnak, ezzel összesítésben 215 körrel megszerezte a második hazai érmet Győrben.    

A versenyszámot a georgiai Mariami Prodiasvili nyerte 242,2 körrel, amely korosztályos Európa-csúcs, míg a második helyen a szlovén Manja Slak végzett 237,6 körrel.    

„A döntőben a gyengébb kezdés után próbáltam korrigálni a pisztolyom beállításán, ez sikerült is. A szétlövésben nagyon leizzadtam. Csak arra figyeltem, hogy a lövésem minél precízebben ki legyen dolgozva, és szerencsére tízest lőttem” – mondta Domsits, aki pályafutása első egyéni érmét nyerte világversenyen.    

A Kálmán Bálint, Török Ferenc, Dénes András összeállítású junior fiú légpuska csapat hatodik helyen zárt, míg a junior lányoknál a Vintze Regina, Toma Réka, Ferik Csilla együttes 13. lett.    

A nyitónapon Kálmán Bálint aranyérmes lett a junior fiúk légpuska versenyszámában.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalra folyamatosan érkeznek a friss hírek, információk.