“Mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«” – írta a NER-rel szembeforduló Magyar Péter a 444.hu megkeresésére.

A Telexnek például így fogalmazott: „Bizonyos pártok kerestek vagy üzentek és én ezeket nagyjából elhárítottam”. Még azt is hozzátette, hogy: „Nekem nincs feladatom az ellenzékkel.”

A 444.hu erről megkérdezte a parlamenti frakcióval rendelkező pártokat. Választ a megkérdezettek közül eddig a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd adott, amelyben közölték, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar között.

A Demokratikus Koalíció délutánig nem válaszolt a 444.hu reggel feltett kérdésére, a Mi Hazánkról pedig kiderült, hogy a leglelkesebb Magyar rajongók. Ők ugyan is, azt írták, hogy: „Már az első pillanatban történt egy kísérlet a kapcsolatfelvételre, és örülnénk, ha sikerülne is a kapcsolatfelvétel. Rajtunk nem múlik.”

A bahir.hu oldalán nyomon követhetik Magyar Péter nyilatkozatait, megnyilvánulásait.