Múlt pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta – írja a 24.hu.

A lapnak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen. A gyanúsított több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. „A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt” – írták.

A lap megkereste a megyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot is. Itt azt mondták nekik, hogy csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak kérdésekre. Őket is megkeresték, de egyelőre nem jött válasz.

Az SZGYF-hez tartozik az elhíresült bicskei gyermekotthon is, ennek volt a vezetője V. János, aki molesztálta a rábízott gyermekeket. A bicskei intézmény igazgatóhelyettese, K. Endre, akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert segédkezett a pedofil bűncselekmények eltussolásában. K. Endre kapott kegyelmet tavaly Novák Katalintól, aki bele is bukott ebbe az ügybe.