Változás a Víg özvegy című operett szereposztásában a Pécsi Nemzeti Színházban! GÖTZ Attila betegsége miatt 2024. március 2-án és 3-án az operettben Camille de Rosillon szerepében BERGOVECZ Dávidot láthatják.

„A víg özvegy, Lehár Ferenc egyik legnagyobb sikerű remekműve, mely majd százhúsz éve járja már diadalútját szerte a világon. Pécsett 22 évvel ezelőtt volt utoljára műsoron. Most megérett a társulat a grandiózus munkára, Vidákovics Szláven rendezése pedig minden bizonnyal tartogat a ma emberének szóló vidám, szórakoztató, ám megérintő, elgondolkodtató rendezői koncepciót.” -olvasható a színház honlapján.

A történet lényege: Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. Az eltelt időben a nő gyanakvó lett és kemény, a férfi cinikus és lump. A múltbeli tévedések és a jelen történései nem hagyják, hogy a két ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz. Egy újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködő délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért.
A víg özvegy zenéjét és történetét a szenvedély – a meg nem élt, az elfojtott és a kirobbanó szenvedély – járja át. Talán ezért is lehet mindenkor olyan elemi hatással nézőkre és játszókra egyaránt.

A főszerepben: Stubendek Katalin és Laklóth Aladár.

Götz Attilának mielőbbi gyógyulást, Bergovecz Dávidnak pedig sok sikert kívánunk a beugráshoz!

Korábban már megírtuk, hogy milyen bemutatók várhatóak a teátrumban ebben az évadban.