Meghalt egy idős férfi lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.    

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki Halmajon, a Széchenyi úton.     

Közölte, a tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni – tette hozzá.    

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.    

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja – rögzítette.    

Dóka Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel – mutatott rá.    

A helyettes szóvivő azt írta, célszerű füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani a lakásban.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalra folyamatosan érkeznek a friss hírek, információk.