Nem lehet elégszer elmondani, hogy egyre nagyobb veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a fiatal gyermekekre. Most jött a szomorú hír, hogy veszélyes vegyszert lélegzett be egy 11 éves brit kisfiú, hogy kipróbáljon egy, a TikTokon terjedő kihívást, az úgynevezett krómozást. Az életveszélyes játék következtében a gyerek szíve megállt. – írta meg ma esti cikkében az index.hu

Az életveszélyes kihívásban résztvevő 11 éves fiú, Tommie-Lee Gracie Billington szívleállás következtében hunyt el még szombaton Lancesterben, miután részt vett a „krómozás” nevű életveszélyes játékban.

A Mirror szerint a „krómozás” vagy „szippantás” nevű kihívás a TikTokon terjedt el, a kihívás ebben az esetben azt jelenti, hogy mérgező vegyszereket, például festéket, oldószert, aeroszolos termékeket, tisztítószereket vagy benzint kell belélegezni a kihívásban résztvevőknek.

Sajnos a közösségi oldalon terjedő kihívásnak nem tudott ellenállni a fiú, és a veszélyes vegyszer hatására a 11 éves fiatal szíve megállt. Az esetet követően a gyereket azonnal kórházba szállították, az életét azonban már így sem lehetett megmenteni.

A szörnyű tragédia után a gyerek családja arra szólította fel a TikTokot, hogy fordítson több figyelmet a fiatalok, és kiemelten a gyerekek védelmére. A megszólított közösségi oldal szóvivője viszont a felvetésre úgy reagált hogy, semmi bizonyíték sincs arra, hogy a krómozás TikTok-specifikus kihívás lenne, vagy hogy az egyáltalán bárki által is felkapott lett volna az elmúlt időszakban a platformjukon.

Sajnos a szörnyű tragédia nem egyedülálló, hiszen alig egy éve számolt be a bahir.hu egy másik sajnálatos esetről, ahol szintén a közösségi oldalon terjedő kihívás okozta egy 13 éves fiú halálát.