Külön figyelmet fordítanak a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél, külön a sonka,tojáa

Külön figyelmet fordítanak a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre. Ilyen például a tojás, sonka, torma, édesipari termékek vagy a borok  – mondta az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Nobilis Márton közölte, az ellenőrzésben a kormányhivatalok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai közösen vesznek részt.
    Az államtitkár szerint Nébih felelőssége az is, hogy „a magyar családok asztalára jó minőségű élelmiszer jusson azokban az időszakokban is, amikor a kereskedő szeretne mindent eladni”.
    Kiemelte, az ellenőrzésnél nem nagy büntetések kiszabásáról van szó. Hanem arról, hogy biztosítsák a fogyasztóknak, hogy ebben az időszakban is azt a minőséget kaphassák, amit elvártak.
    Nobilis Márton a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fontosnak nevezte, hogy mind a fogyasztók, mind a kereskedők figyeljenek az élelmiszerbiztonságra. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jelezze a Nébih zöld számán, ha egy termék romlott, minősége nem megfelelő.
    Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arra is felhívta a figyelmet, hogy a szülők szeretnek a gyerekeknek húsvéti nyulat ajándékozni, ugyanakkor mindenkitől azt kérte, állatvédelmi szempontok alapján fontolják meg, hogy tudnak-e otthon nyulat tartani.

A múlt évben is írtunk róla, hogy több évtizedes hagyománya van már a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknek. A tavaszi akció célja, hogy mind a felkészülési időszak, mind a húsvéti ünnepek zavartalanul teljenek, kizárólag biztonságos termékek kerüljenek a családok asztalára. A magyar családok számára fontosak az ünnepek, a hagyományok, melyek szerves része a vendéglátás, a terített asztal. Reméljük, hogy a megnövekedett forgalom mellett is kizárólag biztonságos termékek kerülnek a fogyasztókhoz.

Egy szép, színpompás vitamin saláta feltálalása a húsvéti asztalra a család egészségét is védi. Miközben enyhíti az ünnepek alatti túlfogyasztás okozta gyomorpanaszokat.

forrás: mti