„Abaliget arra vár, hogy felfedezd!”

2024.  március 23-án, szombaton bárki felfedezheti, aki benevezett a megrendezésre kerülő 3. SaTöBbi Kupa tájékozódási túraversenyre, a túra helyszíne a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet területe, melynek egyik leghangulatosabb közigazgatási egysége a csodás völgyben, tavak partján elhelyezkedő Abaliget.

A szervezők az abaligeti faluház udvaráról indítják a tájékozódási túraverseny résztvevőit.

A szervezők, az újonnan alakult Mecseki Barangolók Társasága Egyesület a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával, több kategóriában várják a nevezőket.

Így a profi túrázóknak, a teljesen kezdőknek, az idősebb korosztálynak, de akár a kisgyerekes családoknak is lehetősége lesz arra, hogy a legmegfelelőbb távot, nehézségi fokot kiválasztva élményekkel gyarapodva, sikeresen teljesítsék az útvonalakat a csapatukkal.

A verseny kiváló lehetőséget biztosít a természet felfedezésére, az aktív szabadidő eltöltésére, de akár egy kihívásokkal tűzdelt közös programként is beépíthető a családok, baráti társaságok, cégek életébe.

Már lehet nevezni, beírni a naptárakba a verseny időpontját: nevezés: https://forms.gle/hpF834j7zobxVPyP9

Abaliget természeti környezete csodálatos, pihenésre, feltöltődésre, új élmények szerzésére is kiváló terület. Itt halad át a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonala, de más turistautak is érintik falunkat. Településünk legfőbb vonzereje az Abaligeti Cseppkőbarlang. s vele együtt a DDNPI által létesített, az országban egyedülálló denevérmúzeuma. Két tavunk van. Az egyik csónakázótó és strandolási lehetőséget is kínál, a másik pedig a horgászoké. Hosszabb itt-tartózkodásra falusi szálláshelyek állnak rendelkezésre, nyáron pedig a tóparti kemping is várja a látogatókat. Önkormányzatunk a helyi közreműködőkkel karöltve jó hangulatú rendezvényeket szervez, amelyek egyaránt szolgálják a pihenést, kikapcsolódást és a falu lakóinak jó érzését. Ilyenek például a modellező nap, egészségnap, kiállítás, Vince-napi mulatságok, bor-és pogácsa-kóstoló, társasjáték csere-bere gazdagította a falu lakóinak és vendégeinknek az életét. Nyitottak vagyunk sportrendezvényekre, motoros-és gyalogos programokra, találkozókra. Jelenleg a csend, a nyugalom a vonzó a környezetben, nyáron pedig a pezsgés. A sportpálya, a horgásztó, a kemping környéke megtelik élettel. Abaliget várja a vendégeket, várja, hogy” felfedezzék”! – mondta a rendezvény kapcsán Ivády Gábor, Abaliget polgármestere, a sorok pedig a szervezők Facebook-oldalán olvashatóak.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.