Bár még nem egyértelmű, hogy pontosan hány jelölt lesz a pécsi polgármester-választáson, az azért kezd körvonalazódni, hogy a két reálisan esélyes jelölt az újrázó Péterffy Attila, valamint a Fidesz jelöltje, dr. Csizmadia Péter lesz. És abban sincs túl nagy meglepetés, hogy már a kampányidőszak elején komoly szópárbajt vívnak a jelöltek egymással.

A téma ezúttal a Tüke Busz volt. Csizmadia a tegnap közzétett videójában egyértelműen Péterffy Attilát okolja a jelenlegi sztrájkok és járatkimaradások miatt. Álláspontja szerint a polgármester először 2019-ben lefejezte a cég szakmai vezetését. Ezt követően százával, sőt ezrével maradtak ki buszjáratok. E mellett gyanús pénzügyi ügyletek is terhelték a társaságot és a sofőrhiány is egyre erősebbé vált.

Mindezek után Péterffy a helyett, hogy levonta volna a következtetést, egy új, agrárszektorból érkező bizalmast ültetett a helyére, aki ezen a téren szintén tapasztalatlan volt. Így a cég körüli problémák nem szűntek meg.

A Pécs Jövője frakciószövetség közleményben reagált a politikus bejegyzésére, álláspontjuk szerint az előző érában Csizmadia közvetlenül benne volt a közlekedéssel kapcsolatos kétes ügyekben.

„(…) azt javasoljuk jelölt úrnak, hogy mivel április 19-én lesz a botrányos Volvo-ügyük következő tárgyalási napja, fáradjon be a bíróságra és tegyen teljes körű, feltáró vallomást, hogy miként sikerült egymilliárd forinttal drágábban beszerezni a buszokat, akkor, amikor ő volt az önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának elnöke.

Vajon mit ellenőrzött ő akkor, hogy ez az ügylet így mehetett végbe? Vajon ebben az ügyben sem érez személyes felelősséget?

Ideje lenne a választói szemébe néznie, nem hazudozni tovább és végre elmondani az igazságot! Higgye el, megkönnyebbülne.” – áll a közleményben.