Már 2023 közepén kikerült az eladó-felirat az egykori pécsi Akvárium-Terrárium falára, de az épület úgy tűnik, hogy az óta sem találta meg a tulajdonosát, hiszen 2024. márciusában egy újabb online liciteljárásra, idén kicsit olcsóbb áron, hirdette meg a pécsi belvárosi ingatlant a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

A 902 négyzetméteres, felújítandó üzlethelyiségként nyilvántartott ingatlan tehát még várja a gondos gazdáját.

A Pécs történelmi belvárosában, a Munkácsy Mihály utcában található, egykori pécsi Akvárium-Terrárium épületének kikiáltási ára: 80 millió forint + ÁFA.

Ajánlattételi biztosíték befizetésének határideje: 2024.március 11. 12 óra

Licit időpontja: 2024.március 13. 15 óra

A liciten történő részvétel feltétele a továbbiakban, hogy a jelentkezőnek nem állhat fenn Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-vel szemben semmilyen jogcímen tartozása, valamint pécsi székhelyű gazdasági társaság jelentkező esetén a lent olvasható elérhetőségek valamelyikére az ajánlattételi biztosíték megfizetésének határidejéig megküldi PMJV Adóügyi Osztályának 30 napnál nem régebbi igazolását arról, hogy nincs helyi adótartozása (vagy szerepel a köztartozásmentes adózók adatbázisban).

Az egykori Akvárium-Terrárium épülete már jó pár éve, úgy körülbelül kilenc éve, áll üresen. Azok után vált megüresedetté, hogy megnyitották a felújított Pécsi Állatkertet, hiszen onnantól a PécsZOO ad helyet a hüllőknek, kétéltűeknek és a tengeri állatoknak.

Az egykori pécsi Akvárium-Terrárium viszont az elmúlt évek alatt nem kapott a várostól új funkciót, és már az is biztos, hogy a városnak és a vagyonhasznosítónak sem lesz módja az épületet átalakítani vagy éppen felújítani, illetve új funkciót adni neki. Vajon most találja meg a tulajdonosát, hogy egy kicsit olcsóbb lett a kikiáltási ára, vagy megvárják amíg tovább értéktelenedik az épület?

A bahir.hu oldalán 2023-ban is olvashattak a patinás, belvárosi ingatlan megkísérelt értékesítéséről.