A világranglistán 58. Marozsánra – aki az előző körben a 24. kiemelt chilei Nicolás Jarryt búcsúztatta – a 32 között Thiago Seyboth Wild (65.) várt. A brazil ellenfél a selejtezőből érkezett, így már négy mérkőzést nyert, és legutóbb a 15. kiemelt Karen Hacsanovot verte meg.  E mellett tavaly egy alkalommal Medvedevet is legyőzte, idén az Australian Openen meg csak döntő szett Tie Breakben szenvedett vereséget Rubljev ellen. Szóval nem ígérkezett könnyű meccsnek.

Ehhez képest elég könnyű győzelmet aratott. Az első szettben 2-2-ig volt szoros, utána Fábián egy 4-0-ás szériával 6-2-re elvitte a szettet. A folytatásban is Marozsán volt hatékonyabb, és agresszivitását jelezte, hogy közvetlenül az alapvonalnál fogadott – ellenfele méterekkel hátrébb –, miközben a szervái érinthetetlennel bizonyultak.

A második szett gyakorlatilag lemásolta az elsőt: 2-2-ig egyenlő, aztán 4 győztes játszma, 6-2.  

Ezzel Marozsán a 2023-as római és sanghaji verseny után harmadszor jutott a legjobb 16 közé 1000-es tornán. Ahol a következő ellenfele nem más, mint a világranglista második helyén álló Carlos Alcaraz, akit tavaly a római tornán óriási meglepetésre legyőzött. Így biztos, hogy a spanyol is vissza akar neki vágni.