Bűnösnek mondta ki a bíróság Schobert Norbertet, aki ellen szerzői jogok megsértése miatt indítottak pert – írja az Index.

2013-ban több mint 400 millió forintot követeltek Schobert Norberttől a magyar hanglemezkiadók. A fitneszguru ugyanis nem fizetett jogdíjat a saját és a felesége DVD-in hallható zenékért.

Schobert Norbert a vádakat azonnal tagadta, állítása szerint ő ezeket a lemezeket megvásárolta, a felesége Rubint Réka pedig egyenesen saját zenéket íratott a DVD-k alá, amiért a lemezlovasoknak minden egyes esetben külön fizetett. 

Az elmaradt jogdíjakat követelők között volt többek között Sterbinszky és Hamvai P.G. is, akik szerint a házaspár nem fizette meg nekik a jogdíjakat az eladott videók után. Ebből 2015-ben büntetőügy lett, a VPOP akkor lefoglalt 12 ezer DVD-t. 

A Pesti Központi kerületi bíróság nemrég, március 8-án hozott ítéletében bűnösnek mondta ki Schobert Norbertet szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó bűntettek megsértésében. Ez még nem jelenti a 400 millió forintos követelés megfizetésének kötelezettségét, már csak azért sem, mert Schobert Norbi fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik.