Szerdán hajnalban és délelőtt még többfelé fordul elő csapadék, majd északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A hajnali minimumok 6 és 8 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, olykor erős, mely ronthat a hőérzetünkön.
Délután folytatódik a szeles idő, sok felhő lesz felettünk, de csapadékra már csak kis területen számíthatunk.
A maximumok 10 és 12 fok között alakulhatnak.
Az északnyugati szél kezdetben erős lesz, majd estére veszít erejéből. Este mindenhol megszűnik a csapadék, és a felhőzet is szakadozni kezd. – ígéri a Meteo Mecsek.

Fotónkon nárcisz, a tavasz szépséges hírnöke!

A tavasz egyik legkorábbi hírnöke a nárcisz, és egyben az egyik legkedveltebb tavaszi virág is. A nemesítők munkájának köszönhetően napjainkra már a legváltozatosabb formájú és színű virágokban pompázik, így aztán ma már a nárcisz sokféle fajtájában gyönyörködhetün

A szépséges nárcisz latin nevét a görög mitológiából ismert szép ifjúról, Narkissis-ról kapta. aki a saját tükörképét megpillantva a tó vizén, azonnal beleszeretett e nimfának hitt lénybe, és szerelmi bánatában meghalt érte. Afrodité istennő a víz szélén álló, fehér nárcisszá változtatta az ifjút.

A nárcisz az ókori rómaiaknál és görögöknél a halotti virág szerepét töltötte be. Később a szerzetesek nemesítették, terjesztették. Hazánkban csak a XVIII. században vált ismertté.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss információkat, híreket.