Tüttő Kata, Karácsony Gergely főpolgármester helyettese tegnap azt mondta az ATV-ben a korábbi posztomra reagálva: azért adják el gyorsan, még a választások előtt a Kelenföldi pályaudvar melletti kollégiumot, mert a telek a vasút mellett van és ezért nem alkalmas lakások elhelyezésére.” – Vitézy Dávid szerint az érintett telken akár ezer új lakás épülhetne és egy hasznosítási pályázat révén a megfizethető lakáskínálatot növelhetné a fővárosi vezetés.

Miért próbálja a választások előtt gyorsan eladni a telket úgy, hogy semmilyen funkcionális megkötést nem tesz, tehát még egy irodaház vagy bevásárlóközpont is épülhet itt, ahelyett, hogy egy jól végiggondolt hasznosítási pályázattal a budapesti megfizethető lakáskínálatot növelné itt a Főváros? – írja mai bejegyzésében Vitézy Dávid.

Nem igaz, hogy a Kelenföldi pályaudvarra néző kollégium felújításával vagy akár lebontásával és ugyanitt új lakóépület építésével ne lehetne enyhíteni a budapesti lakáskrízisen. A fővárosi telekhirdetés szerint 75 700 négyzetméter építhető a telekre, ez akár 1000 új lakást is jelenhetne. – olvasható Vitézy Facebook oldalon közzétett írásában.

Továbbra is azt kérem: vonja vissza Karácsony Gergely a kelenföldi kollégium eladási pályázatát! – zárja felszólítással sorait közösségi oldalán Vitézy Dávid.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.