A magyar férfi kézilabda válogatott számára sorsdöntő olimpiai selejtezők a mai nappal kezdődtek, bár vannak olyan hangok, amik szerint igazából szombaton fog elkezdődni, ugyanis a mai ellenfelünket, Tunéziát azért a realitás talaján nézve kötelező legyőzni.

Ehhez képest az első 15 percben azért voltak izgalmak. Bár hamar elléptünk 2 góllal, ám utána tapadt ránk az afrikai alakulat, olyannyira, hogy a félidő felénél, 8-8-nál sikerült kiegyenlíteni. A félidő második felében ugyanakkor parádézott a csapat, és 9-2-re elhozta azt a 15 percet, így a félidei 7 gólos előny több mint megnyugtató volt.

A második félidő sok izgalmat nem hozott, a magyar csapat próbált mindenkinek játéklehetőséget adni, míg Tunézia igyekezett tisztességgel helytállni. Ez végül részben sikerült nekik, a második játékrészben csak két gólos vereséget szenvedtek, ám a magyar győzelem egy másodpercig nem volt veszélyben, a 33-24-es végeredmény meg azért egyértelművé teszi, hogy ma melyik csapat volt a jobb.

A csoport másik meccsén Norvégia 32-29-re legyőzte Portugáliát. Így Portugáliának már 2 győzelem kell a párizsi repülőjegyhez. Egy még nekünk is kötelező, de lehet az sem lesz elég. A torna szombaton folytatódik, amikor Norvégia lesz az ellenfél.