Modernizálta és bővítette telephelyét a Mohácsi Vasöntöde Kft. mintegy 400 millió forintos beruházással

Modernizálta és bővítette telephelyét a Mohácsi Vasöntöde Kft. mintegy 400 millió forintos beruházással, az összeg csaknem fele európai uniós támogatás volt – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

    A térségben működő, villányi székhelyű Steel-Metál Kft. többségi tulajdonában álló cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz 187 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés során eszközöket szereztek be. A társaság telephelyét korszerűsítették, bővítették, illetve növelték az energiahatékonyságot.
    A beruházás révén gyorsult, biztosabbá és olcsóbbá vált a cég fő tevékenysége, a vasöntvény-alkatrész gyártás. Valamint termékskáláját is bővítheti a társaság a korszerű, teljesen automata homokkeverő berendezés és kiegészítő eszközei megvásárlásával.
    A telephelyen kicserélték a gyártócsarnok nyílászáróit, szendvicspanel szigetelést és világításkorszerűsítést végeztek. Brikett-, pellet- és faelgázosító kazánt telepítettek, valamint napelemes rendszert is üzembe helyeztek.


    Hauptmann Ibolya, a 75 főt foglalkoztató társaság ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére ismertette, hogy a vízhálózati szerelvények gyártása mellett cégük főként a gépipar és a mezőgazdasági gépgyártók számára állít elő öntvényeket lemezgrafitos- és gömbgrafitos minőségben.
    Fő megrendelőik az országos és regionális vízművek mellett hazai és külföldi gépgyártó cégek.
    A most beszerzett új homokkeverő berendezés által elért homok minőség lehetővé teszi, hogy a jelenleginél jóval bonyolultabb, összetettebb geometriájú és méretű öntvények gyártását végezzék el. Mindehhez egy következő beruházás keretében vásárolnának új, automata öntvényformázó sort.
    Az ügyvezető a 2023. évi mérlegről még nem tudott adatokat közölni. 2022-ben az 1,832 milliárd forintos – túlnyomórészt belföldi értékesítésből származó – árbevétel mellett 191 millió forint nyereséget értek el. Egy évvel korábban 1,531 milliárdos bevételt és 46 millió forint profitot szereztek.

forrás: mti

További tartalmak itt!