A macska nemcsak azt tudta, hogy nagy baj van a kicsikkel, hanem azt is, kihez forduljon segítségért. – olvasható az enmacskam.hu oldalán.

Egy kóbor anyamacska összesen négy kölykét vitte be a Pakisztánban található Animals Cottage Rescue Center munkatársaihoz. Az éppen ott lévő emberek azonnal észrevették és érzékelték, hogy a gondjaikra bízott kiscicával valami nincs rendben. A csöppséggel éppen ezért azonnal állatorvoshoz fordultak, hogy szakembertől kérjenek segítséget.

Az anyamacska látva a gondos odafigyelést még további három kölykét is elvitte a kicsinyei megmentőihez, amelyek közül  kettő egészséges volt, de a harmadik szintén beteg volt, és az életben maradáshoz állatorvosi kezelésre szorult.

A fejlődésükben igencsak visszamaradt apróságok a kiszáradás szélén álltak, és hipoglikémiás állapotban voltak, mire az állatorvoshoz kerültek. Az utolsó pillanatban kaptak segítséget, mert ugyanis annyira alacsony volt a vércukorszintjük, hogy az már életveszélyessé vált az állapotuk.

Az anyamacska okos, és kiváló érzékkel hozott remek döntése, és a gondos állatmentők gyors reakciójának köszönhetően a két apró kiscica végül megmenekült.

Sajnos kóbor macskákból világszerte sok található, köztük Magyarországon is. A számuk folyamatos növekedéséhez a nem ivartalanított, kijárós macskák nagyban hozzájárulnak.

Szakértők sokszor jelezték a helyzettel kapcsolatban, hogy a macskatartással kapcsolatban komolyabb szabályozásokra lenne szükség, ahogy az is fontos lenne, hogy a gazdátlan macskakolóniák ivartalanításához pedig az állatvédő szervezetek több erkölcsi és anyagi támogatást kaphassanak.

Mindezek mellett nagyobb figyelmet kellene fordítani a leendő, és a jelenlegi macskatartók felelősségének hangsúlyozására, és a felelős macskatartás ismeretterjesztő eszközökkel történő népszerűsítésére.

Kiemelt fotónk illusztráció, de nézzék meg a videót a gondos anyukáról!

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál környezetünk védelmével kapcsolatos írásokat, információkat.