Baranya vármegye térségében, Szerdán, a délelőtti időszakban derült, felhőtlen égbolt lesz a jellemzőbb. Délután is marad a napsütés, de fátyolfelhőzet szűrheti itt-ott a napsugarakat. Csapadék nem érkezik.
Gyenge marad a légmozgás. A fagypont körüli hajnali időszakot követően, délutánra már jellemzően 10 fok fölé, délen 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.
Éjszaka marad a gyenge légmozgás. A mérsékelt fátyolfelhőzet előreláthatólag a Dunántúl felett marad hangsúlyos, így abban a térségben csökken a fagy kialakulásának veszélye. A középső és különösen a keleti országrész felett azonban derültebb égbolt a valószínűbb, így arrafelé ismét kiterjedtebb területen alakulhat ki mérsékelt fagy.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 10,
szerda reggel -1,
szerda délután 13,
csütörtök reggel -1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Csütörtökön délelőtt erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő ígérkezik, majd délutántól, nyugat felől vastagodó felhőzet sodródhat fölénk, melyből estétől egyre többfelé fordulhatnak elő gyenge záporok. Feltámad az ÉNY-i szél. Megszűnnek a hajnali fagyok.

Pénteken már növekvő előrejelzési bizonytalansággal nyugaton felhősebb, záporokkal, átmeneti esőkkel tarkított idő a valószínűbb, míg az ország keleti felén változóan napos-felhős ég mellett csak elvétve lehet jelentéktelen zápor. Élénk marad az É-ias szél.

Szombaton D-ire forduló, nyugaton erősödő széllel érkező enyhülés, változóan napos-felhős égbolt várható, estig csapadék nélkül. Éjjel, nyugaton már markáns hidegfronttal érkező szélerősödésre és záporokra van kilátás. Az északnyugati, nyugati hegyvidéken akár átmeneti halmazállapot váltás is bekövetkezhet.

Vasárnapra mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat: keleten még meleg-, nyugaton már hidegfronti hatással. Erős szél, változékony időjárás, nyugat felől terjeszkedő esők, zivatarok és lehűlés várható.

Hétfőn gyengülő intenzitással, de egyelőre hasonló légköri helyzet valószínű nyugaton ÉNY-i, keleten DNY-i széllel, szakadozottabb felhőzettel, változó napsütéssel, szórványosan záporokkal.

forrás: eumet