A Pécsi Harmadik Színház épületének mintegy 300 millió forintos felújításáról hozott döntést az ingatlan tulajdonosának számító önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén.

    Péterffy Attila Pécs polgármestere a tanácskozáson előterjesztőként közölte: a kortárs magyar drámák műhelyeként országos hírnévnek örvendő teátrum a város kulturális életének meghatározó intézménye. A neki otthont adó épület azonban nem méltó hozzá.
    A pécsi önkormányzat az ingatlan tulajdonosaként elkötelezett a korszerűsítésben és a hosszú távú működés feltételeinek megteremtésében.
    Az előterjesztés értelmében az önkormányzat egyrészt forrást – közel bruttó 305 millió forintot – biztosít az épület felújítására. Továbbá a teátrumot üzemeltető Moravetz Produkció Közhasznú Nonprofit Bt. számára lehetőséget ad, hogy a színház egyes részeit – legfeljebb olyan mértékben, amivel nem veszélyezteti az általa vállalt színházművészeti közfeladatok ellátását – más rendezvényekre adja bérbe a működtetés költségeinek fedezése érdekében.
    A pécsi önkormányzat a témában kiadott korábbi sajtóközleménye szerint a támogatásból a színházépület felújítása több szakaszban valósulhat meg. A beruházás első üteme a színházépület közönségforgalmi részének, irodáinak és színészöltözőinek felújítását, valamint egy többfunkciós tér kialakítását tartalmazza.
    A határozatot egyhangúlag támogatta a testület.

forrás: mti

További hírek itt!