2024. március 26-án, kedden rendezik meg a Duna menti városban az I. Autizmus Világnapja Mohácson programot, amelynek a:

 „Megismerni, Megérteni, Elfogadni”

jelmondatával, sok szeretettel hívja, és várja a mohácsiakat az I. Autizmus Világnapja Mohácson rendezvény kedd délutánt betöltő programjaira a Meixner Ildikó EGYMI Auti teamjének szervező csapata.

Programok a Szepessy Parkban:

13:00 Megnyitó

13:15 Virágültetés

13:30 Séta az autizmussal élőkért

Programok a Kisfaludy Sportcsarnokban:

14:00 Kulturális műsor, amelyben közreműködik a Schneider Lajos AMI harmonika és magánének tanszakos növendékei. Zenés mozgás.

14:30 Élményprogramok és workshop. Auti infopult – kérdések és válaszok az autizmusról. Kutyával egy mosolyért alapítvány – autista segítő kutya bemutató és játék terápiás kutyákkal. Lesz még arcfestés és csillámtetkó, kézműves sarok, fotópont, jótékonysági sütivásár.

Az autizmussal élő gyermekek, felnőttek élete akkor lesz kiegyensúlyozott, ha a velük kapcsolatba kerülők türelmesen, nyitottan és megértően fordulnak feléjük, ami viszont csak akkor lehetséges, ha kellő ismerettel rendelkeznek ebben a témában. Az elfogadás leggyorsabb útja a kommunikáció, a leghatásosabb pedig, ha ez már gyerekkortól elkezdődik. Mit tehetünk? Mohács I. Autizmus Világnapján vigyék el óvónőként, pedagógusként, szülőként vagy akár nagyszülőként a gyerekeket a rendezvényre.

„Mutassunk mi is példát, fussunk vagy sétáljunk együtt az autizmussal élőkért, majd töltsünk együtt egy tartalmas délutánt a különböző izgalmas programokon…” – írják programjuk kapcsán a mohácsi szervezők.

A keddi I. Autizmus Világnapja Mohácson rendezvényig sem maradnak kulturális programok nélkül a mohácsiak, mert az előttünk álló hétvégén akár minden este feltöltődhetnek a Duna parti városban élők kiállítás megnyitókon. A hétfői agrárfórumon pedig sok hasznos információval gazdagodhatnak.

Íme a részletek:

A mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumban 2024. március 21-én, csütörtökön 17 órai kezdettel ünnepélyesen nyitják meg Lakatos László és Nagy Attila kiállítását. Az

„Eltűnt civilizációk kerámiái”

kiállítást Balázs Balázs szobrászművész nyitja meg, az ünnepi műsorban közreműködik a Bartók Béla Vegyeskar.

Március 22-én, pénteken 17 órára a Kossuth Teátrum galériájába, a Deák tér 6. szám alá hívják, és várják szeretettel az érdeklődőket az:

Úton vagyunk”

címmel megnyíló Radicsné Muk Etelka, a XV. Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalon közönségdíjas alkotója, és az MKRT Pándy Kálmán Otthon  kerámia-kiállítására.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond: Pávkovics Gábor polgármester, a kiállítást megnyitja: Kovács Emese, a Budapest ArtBrut Galéria alapítója. A kiállítást április 20-ig keddtől-szombatig 12.00-18.00 óra között tudják az érdeklődők megtekinteni.

A kerámia kiállítások mellett március 25-én, hétfőn 17.30 órára fórumra hívja az agrárkamara a mohácsiakat, illetve a környékbeli érdeklődőket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szakmai fórumot tart ugyanis városban az Európai Uniós Közös Agrárpolitikáról (KAP), különös tekintettel az induló vidékfejlesztési pályázatokra. A fórum helyszíne a Mohácsi Polgármesteri Hivatal (Széchenyi tér 1.)

Fotó forrása: mohacs.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss baranyai híreket, információkat.