Jelentkezz önkéntesnek! Csatlakozz a Tavaszi nagytakarításhoz! – olvasható a felhívás a Mecsekerdő Zrt. hivatalos Facebook oldalán.

A Mecsekerdő is csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) „Tavaszi nagytakarítás” elnevezésű mozgalmához, amelynek célja a kedvelt kirándulóhelyek megtisztítása, valamint az erdőjárás etikettjének megismertetése.

Csatlakozz április 4-én egy könnyed kirándulással egybekötött nagytakarításhoz és tegyünk együtt a Mecsek tisztaságáért!

Helyszín: Melegmányi út – Tripammer-fa

Időpont: 2024. április 4. csütörtök 8:30-12:00

Jelentkezni a kommunikacio@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet!

Megérkezett a tavasz, és a jó idővel egyre többen választják majd a természetjárást. Sokan ebben az időszakban takarítják ki az otthonukat is. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ munkatársai a „Tavaszi nagytakarítás” elnevezésű programjával arra szeretné felhívni az embereket, hogy ezt a „takarítást” a természetben is végezzék el. Ezért a „Tavaszi nagytakarítás – takarítsuk ki együtt a természetet!” akciójukat 2024-ben is meghirdetik.

A kampány egyrészről arra buzdít, hogy az aktív túrázók a kirándulás után egy zsákkal többel jöjjenek ki az erdőből, mint amennyivel bementek, másodsorban pedig szeretnék a túrázóknak a természetjárás alapvető etikettjét megtanítani.

Az elmúlt években nagy sikere volt a programnak, hiszen az önkéntesek rengeteg helyen tisztították meg az erdőket, turistautakat. Ezért is gondolták azt, hogy van értelme a felhívásnak, mert egyrészt ténylegesen van haszna ennek a tevékenységnek, másrészt pedig aki akár csak egy zsák szemét összegyűjtésével is tesz a természetért, az sokkal erősebben elköteleződik az erdők tisztán tartása mellett. Ahhoz, hogy ez az akció sikeres legyen, széleskörű összefogásra van szükség. Szeretnék, ha ez a megmozdulás egy igazi mozgalommá válna.

A Tavaszi Nagytakarítás az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én indul, és a Föld Napjáig, április 22-ig tart majd.

Forrás: mecsekerdo.hu, aofk.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat a Mecsekről is!