„Sajnálom, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni a főpolgármester-jelölti vita lehetősége elől. Arra hivatkozva hárította el a tegnapi kezdeményezésemet, hogy ameddig valamelyik jelölt vissza nem lép, ő nem szeretne vitára kiállni.” – írja Facebook-oldalán Vitézy Dávid, aki a héten bejelentette, hogy független jelöltként indul a főpolgármesteri választáson, amelyről a bahir.hu is beszámolt.

Vitézy Dávid ezzel a bejegyzésével a főpolgármester szerdai kijelentésére reagált: Karácsony Gergely korábban ugyanis egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy csak is azután lesz hajlandó politikai vitán részt venni, ha letisztázódott, ki is a valódi kihívója. Ugyanis azt gondolja, hogy Vitézy Dávid valójában a Fidesz jelöltje, és Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, hanem meglátása szerint vissza fog lépni Vitézy Dávid javára.

„Márpedig ez nem egy reális feltétel. A budapestiek idén júniusban három érdemi ajánlat közül választhatnak: indul a kormányszóvivő, aki a Gellért-hegyről letekintve gyurcsányozik, de semmit nem mond Budapestről. Indul a jelenlegi főpolgármester, aki permanens ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányt folytat a Városházáról, és akkor is a kormányra mutogat, amikor még a mai keretek között is lehetne előrelépni. És indulok én is, de velük ellentétben Budapestről, a városunk problémáiról és jövőjéről, a terveimről szeretnék beszélni ebben a kampányban, nem az unalmas pártpolitikai csatákat folytatni.” – írja Vitézy Dávid a bejegyzésében Karácsony Gergely, a jelenlegi budapesti főpolgármester felvetésére.

„A főpolgármester feltétele tehát valójában irreális, menekülés a vita elől. Pedig a budapestieknek tartozunk azzal, hogy vitán is ütköztetjük az elképzelésünket a főváros jövőjéről és az elmúlt évek főpolgármesteri teljesítményéről.” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Vitézy.

Vitézy Dávid egykor az Orbán-kormánynak volt korábban az államtitkára, a BKK és a kormány Budapesti Fejlesztési Központjának korábbi vezetője is volt, aki a mai Facebook posztját azzal zárja sorait, hogy ő továbbra is kész vitázni Karácsony Gergellyel és a főpolgármester-jelöltekkel:

„Magam részéről bármikor, bárhol készen állok a vitára, kettesben, hármasban vagy négyesben, Budán vagy Pesten, ülve vagy állva.”

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.