A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 06000/854/2023. bűnügyi számon nyomozást folytat rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 450.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A police.hu felvétele

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes 2023. december 21-én 18 órakor kirabolt egy dohányboltot Szegeden. Az eladóra egy lőfegyvernek látszó tárgyat fogott, majd a kassza tartalmát kipakoltatta, és elmenekült.

A rabló közel 170 cm magas, átlagos testalkatú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor kapucnis pulóvert és világosbarna sapkát viselt, továbbá az arcát eltakarta egy orvosi maszkkal.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 450.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as hívószámát, illetve a névtelenség megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Forrás: police.hu

A bahir.hu oldalán nap, mint nap talál friss híreket, információkat.