Szombaton hajnalban még gyengén felhős időben, de napközben már sok napsütésben lesz részünk Baranyában. A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak, hidegebb a völgyekben várható. A déli szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül, olykor meg is erősödik. A hőmérséklet a déli órákban eléri a 15 fokot.
Délután első felében még kevés felhő lesz az égen, majd északnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet.
A hőmérséklet maximuma eléri a 20 fokot.
Az délnyugati szél az esti órákig élénk lesz. A kora esti órákban északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, de csapadék az éjféli órákig nem várható. – ígéri a mai szombatra a Meteo Mecsek.

Péntek éjszaka, illetve szombaton is változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Majd szombaton késő délután, estefelé érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Szombaton nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, de talajmenti fagy helyenként még továbbra is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.  – jelentette a HungaroMet Nonprofit Zrt. az mti.hu oldalnak.

Forrás: meteomecsek.hu, hungaromet.hu

Fotó forrása: pecs.hu

A bahir.hu oldalon minden reggel megtalálják a napi időjárás előrejelzést.