Videóüzenetben hozta nyilvánosságra Katalin walesi hercegné, hogy rákot diagnosztizáltak szervezetében az orvosok, és jelenleg a kemoterápiás kezelés korai szakaszában van. A januári hasi műtétje során fedezték fel az orvosai az állapotában beállt változást.

Katalin walesi hercegné állapotáról, illetve a hosszú ideje tartó visszavonulásának okáról hetekig tartó találgatások folytak. Boncolgatták az egészségi állapotát, családi viszonyát, házasságát.

Katalin azt mondta, hogy neki és férjének, Vilmos hercegnek időre volt szüksége, hogy elmagyarázzák a helyzetet három gyermeküknek. – írja ma esti írásában a 444.hu

„Ez természetesen hatalmas sokként ért minket, és Vilmos és én mindent megtettünk, hogy ezt magánemberként feldolgozzuk és kezeljük a fiatal családunk érdekében” – mondta a walesi hercegné.

„Ahogy azt el tudják képzelni, ez időbe telt. Időbe telt, amíg felépültem a nagy műtétből, hogy elkezdhessem a kezelésemet. De ami a legfontosabb, időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk George-nak, Charlotte-nak és Louisnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni.”

A szerdán felvett és pénteken nyilvánosságra hozott nyilatkozatában Katalin walesi hercegné azt nyilatkozta, hogy jelenleg jól érzi magát, és napról napra erősebb.

„Hihetetlenül nehéz hónapok voltak az egész családunk számára, de fantasztikus orvosi csapatom volt, akik nagyszerűen gondoskodtak rólam, amiért nagyon hálás vagyok” – mondta videóüzenetében Katalin.

Daganatos betegséggel kezelik Katalin walesi hercegnőt, Vilmos brit trónörökös feleségét.    

Ezt a 42 éves hercegnő maga jelentette be pénteken közzétett videóüzenetében.    

Katalin elmondta: januárban elvégzett hasüregi műtétje után még az volt az orvosi szakvélemény, hogy a beavatkozást nem rákos elváltozás tette szükségessé.     

A műtét sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy mégis daganatos megbetegedésről van szó – mondta a hercegnő.   

Hozzátette: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak, és ez a kezelés jelenleg korai szakaszában tart.    

Katalin elmondta, hogy a hír hatalmas sokkhatásként érte. Úgy fogalmazott: Vilmossal együtt mindent megtesznek annak érdekében, hogy fiatal családjuk érdekében a folyamatot magánjellegű ügyként kezeljék.    

A hercegnő – egyértelmű utalással a műtét óta részletes információ közzététele nélkül eltelt hosszú időszakra – kijelentette: időbe telt, hogy az operáció után kellő mértékben felépüljön a kezelés elkezdéséhez, és idő kellett ahhoz is, hogy a történteket megfelelő és megnyugtató módon elmagyarázzák három gyermeküknek, György és Lajos hercegnek, illetve Sarolta hercegnőnek.   

„Elmondtam nekik, hogy jól érzem magam, és napról napra erősödöm azáltal, hogy a gyógyulásomat elősegítő dolgokra összpontosítom figyelmemet gondolatilag, testileg és lelkileg” – fogalmazott péntek esti videóüzenetében Katalin hercegnő.  

Hozzátette: alig várja, hogy amint teheti, visszatérjen közéleti feladatainak ellátásához, de egyelőre a teljes gyógyulásra kell koncentrálnia.    

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a hercegnőn tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre.     

Az akkori tájékoztatás nem tért ki a beavatkozás okára, de az udvar szóvivője valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegnő a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.    

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik.    

A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet eleinte azt hangsúlyozta, hogy Katalint nem daganatos megbetegedéssel kezelik.    

Pénteki videóüzenetében Katalin sem részletezte, hogy milyen jellegű daganatos betegségről van szó.    

A walesi hercegnő karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt; állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken hivatalos információ hiányában számtalan találgatás keringett.    

Katalin 75 esztendős apósát, III. Károly királyt – Vilmos trónörökös édesapját – január óta szintén daganatos megbetegedéssel kezelik, és jóllehet államfői tisztségével járó hivatalos feladatait ellátja, jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.  

Az udvar az uralkodó betegségének pontos mibenlétét sem ismertette eddig. – írja Katalin walesi hercegné bejelentéséről az mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.