Az LMP szerint Karácsony Gergely főpolgármester még a legegyszerűbb ígéretét sem tudta betartani, miszerint a fővárosi cégek vezetésében a nők egyharmad arányban legyenek jelen.     

Süveg Anna, az ellenzéki párt szóvivője pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: ennek az ígéretnek a megvalósítása csak akarat kérdése lett volna, de a pártérdek fontosabb volt, mint az egyenjogúság és a választási ígéret. A nőknek már nem jutott hely, kellett a pártkádereknek – értékelt.   

A szóvivő rámutatott: a BKK vezetésében egyetlen nő van, de jutott hely Draskovics Tibornak, a Gyurcsány-kormány korábbi miniszterének vagy Simon Andrásnak, aki Karácsony Gergely szóvivője. A BKV igazgatóságában is egyetlen nő van, egy momentumos politikus, Korsós Borbála. A BFVK Zrt. vezetésében szintén egy nő van, de jutott hely Gál J. Zoltánnak, a jelenlegi főpolgármester főtanácsadójának és Kolber Istvánnak, aki a Gyurcsány-kormány államtitkára volt – sorolta.   

Süveg Anna hangsúlyozta: támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet abban, hogy valóra váltsa ezt az ígéretet, és a fővárosi cégek vezetésében egyharmad arányban jelenjen meg a női képviselet.   

Pártként azt is támogatják – folytatta – , hogy ne csak pártkáderek, hanem valódi szakemberek kapjanak helyet az érintett cégek vezetésében.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan tájékozódhat a legfrissebb közéleti hírekről, információkról.