„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy egyszerű kérdésre kérném válaszát. Szerzett-e az ön családja, akár közvetetten tulajdonrészt a hazai Auchan üzletekben? Azt tudjuk, hogy Jellinek Dániel, az egyik leggazdagabb üzletember, 47%-os tulajdonrészt szerzett a magyarországi Auchan hálózatban. Azt is tudjuk, hogy milyen szoros üzleti szálak fűzik össze az Ön vejét, Tiborcz Istvánt és Jellinek Dánielt. Elhangzottak olyan információk háttérbeszélgetéseken, hogy az Ön veje is beszállna az Auchan-ba. Így történt végül? Akár Jellinek Dánielen keresztül? Azt ugye már tudjuk az osztrák Spar vezérigazgatójától, hogy Ön valamelyik családtagjának részesedést kért a hazai Spar bolthálózatból, de a Spar tulajdonosai inkább védelembe helyezték a tulajdonuk egy részét Svájcban. Ki volt ez a családtag és hány százalékot kért, Miniszterelnök Úr? Mióta az osztrák vezérigazgató erről nyilatkozott, megkezdődött a kormányzati fenyegetés a Spar irányába. Bevett gyakorlat Önnél, hogy a családjának részesedést kér nagy, multinacionális vállalatok hazai üzletrészéből?  Előre is köszönöm válaszát!” – tette fel az igencsak kényelmetlen, de annál aktuálisabb kérdést a Facebook oldalán Magyar Péter.

Az egyre népszerűbb, és a kormány számára egyre kényelmetlenebb kérdésekkel és vádakkal előhuzakodó politikus azután tette fel a kérdést Orbán Viktornak, miután a Spar ausztriai vezérigazgatója elmondta, hogy Orbán családtagja számára kért részesedést a kiskereskedelmi lánc hazai tulajdonából. Ezek után a vállalat Svájcba mentette vagyona jó részét.

Hétfőn reggel a bahir.hu is beszámolt arról, hogy feljelentést tettek Orbán Viktor ellen, mert a rokonának akart tulajdonrészt szerezni a Spar vállalatnál.