„Magyarország egészen úgy néz ki, mint egy normális ország. Jó, vannak ilyen Szomszédokra, Dallasra, vagy a Való Világra emlékeztető, filmsorozatot idéző közjátékok Magyarországon” – kezdte szokásos pénteki rádióinterjúját Orbán Viktor. Nem világos, hogy ezzel a köztársasági elnök lemondásához vezető kegyelmi ügyre, vagy Magyar Péter megjelenésére utalt. Ezzel szemben Brüsszelben szerinte háborús hangulat uralkodott el. – írja a ma reggeli szokásos pénteki Orbán Viktor rádióinterjúról a 444.hu

A miniszterelnöki rádióinterjúja után azonnal megindultak a reakciók a beszédével kapcsolatban.

„A miniszterelnöknek a Szomszédok, a Dallas és Való Világ jutott eszébe ma reggel az ország jelenlegi helyzetéről. Nekem inkább a Polip című sorozat és a Keresztapa trilógia.” – írja a ma reggeli Orbán rádióinterjú kapcsán Magyar Péter a Facebook-oldalán.

„Brüsszel valójában Soros György hálózatának a foglya, a Soros-féle hálózat beépült az európai intézményekbe” – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken a brüsszeli Közmédia Központban adott interjúban.    

A kormányfő rámutatott: a Soros-féle hálózat olyannyira beépült, hogy az európai intézmények pénzt adnak neki.     

Nem egyszerűen vélemény-befolyásoló pozícióik vannak a Soros-birodalom embereinek, hanem olyan erős alkupozícióik, hogy a saját maguk fenntartásához szükséges pénz egy részét ki tudják venni a brüsszeli kasszából: bent vannak a bizottságban, az Európai Parlamentben és „jó néhány miniszterelnök egyértelműen Soros által kitartott ember” – mondta Orbán Viktor.    

Hozzátette: az európai emberek véleményét, annak érvényesítését az is nehezíti, hogy Brüsszel egyre inkább foglyává válik a Soros György által „nagy munkával az elmúlt 30 évben felépített” nemzetközi aktivista hálózatnak.    

Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarországon a kormány rendszeresen felkínálja a lehetőséget az embereknek, hogy „megfelelő hangerővel” elmondják véleményüket. A miniszterelnök jelezte, bár a közhangulat mindenkori változásának nem tudja teljesen alávetni magát, de azt megígéri, az emberek véleményének megkérdezése nélkül az ország számára fontos döntéseket nem hoz a kormány. – írja a ma reggeli Orbán rádióinterjú összefoglalójában az mti.hu.

A bahir.hu oldalon folyamatosan értesülhet a friss közéleti hírekről, információkról.