Baranya várható időjárása keddtől

Baranya időjárása. Kedden melegfront érkezik. DK-ire forduló és a Tiszától nyugatra eső térségben már délelőtt felerősödő, keleten inkább csak élénkülő széllel.
A délelőtti napsütést itt-ott mérsékelt felhősödés zavarhatja. Majd a délután folyamán, délnyugat, nyugat felől vastagodó felhőzet sodródhat az ország fölé. Keleten még délután is a napsütés valószínűbb túlsúlyban.
Eső nem valószínű. Enyhülés kezdődik.
Éjszaka változó, mérsékelt vastagságú, szakadozott felhőzet várható fölénk. Csapadék továbbra sem érkezik. Az ország ÉNY-DK irányú, középső sávjában erős, másutt mérsékeltebb, de meg-megélénkülő DK-i szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 14,
kedd reggel 3,
kedd délután 16,
szerda reggel 3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Szerdán marad az élénk, erős, néhol viharossá fokozódó DK-i szél. A széllel további enyhülés érkezik, a déli országrészben helyenként már 20 fok körüli maximumok várhatóak. Általában sok felhő lesz felettünk, de itt-ott előbukkanhat a nap is. A nap nagyobb részében csak elvétve lehet rövid szemerkélés. Este, a Dunántúlon, majd éjszaka a középső és a keleti országrészben is nő az esélye szórványos záporok, zivatarok kialakulásának. Zivatarok idején előfordulhat kis körzetet érintő heves eső, jégdara.

Csütörtökre élénk, erős, olykor viharos DNY-ira forduló szél, enyhe, változóan felhős idő ígérkezik. A kiterjedtebb csapadék várhatóan délelőtt elvonul kelet felé. Napközben szórványosabb, helyi záporok valószínűbbek, majd este, éjjel egy gyors mozgású hidegfront okozhat erős ÉNY-i szelet, hevesebb záporokat, zivatargócokat. Hajnalra, előreláthatólag már el is hagyja a térséget.

Nagypéntekre növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de melegfront érkezése körvonalazódik ismét DNY-ira forduló és erősödő széllel. Napos és mérsékelten felhős időszakok és területek váltakozása mellett 15-20 fok körüli maximumok ígérkeznek.

– A húsvéti hétvégén és hétfőn is marad előreláthatólag a melegfronti helyzet. Az élénk, gyakran erős D-i széllel az évszakos átlaghoz képest enyhébb, kellemes, már zömében 20 fok feletti hőmérsékletű időjárás kialakulása körvonalazódik. Egyelőre a szombat látszik naposabbnak. Míg vasárnap és hétfőn változó vastagságú, zömében áttetsző rétegfelhőzet szűrheti, zavarhatja a napsütést. Csapadék érkezése hétfő estig nem valószínű. Hétfő este, éjjel, a keleti országrészben van némi esélye zápor kialakulásának.

forrás: eumet