Marozsán Fábián az elmúlt években okozott már meglepetéseket TOP10-es játékosok ellen, elég csak arra gondolni, amikor közel egy éve Rómában Carlos Alcarazt győzte le; vagy az októberi Ruud elleni győzelmére. Azonban arra, ami most történt, talán senki sem számított. Marozsán nem csak legyőzte a világranglista hetedik helyén álló Holger Runét, hanem konkrétan gálameccset játszott ellene.

Az első játszmában Marozsán már az első adogató játékát elvette a dánnak, miközben magabiztosan hozta a két sajátját, és már 3-0-ra vezetett. Majd 4-1-nél ismét brékelni tudott, és a saját játékát behúzva 6-1-gyel megnyerte az első játszmát. A másodikban gyakorlatilag ugyanez történt. Marozsán azonnal brékelte Runét, majd hozta a sajátját. A negyedik játék lehetett volna fordulópont, ugyanis Fábián 40-0-ra vezetett, ám Rune fogadóként visszajött, majd játszmalabdája is volt, de Marozsán hárította, majd megszerezte a game-t. Innentől megint a magyar játékos akarata érvényesült és a második játszmát is 6-1-re húzta be.

Ezzel bejutott a legjobb 32 közé, a 16-ba jutáshoz az ausztrál Alexei Popyrin ellen lép pályára ma este. Popyrin jelenleg 45. a világranglistán, de sosem szabad elbízni magunkat egy meglepetésszerű győzelem után…