Egy interjúban beszélt arról, hogy 2023 januárjában rögzítette az első beszélgetést, melyet a mai napon mutat be az ügyészségnek. Magyar Péter azt állítja, hogy egy feleségével való beszélgetésen elhangzottak miatt, a családja biztonsága érdekében készítette.Úgy gondolta a felvétel védelmet nyújt majd nekik, melyet a lakásukon rögzített.

Állítása szerint nem gondolta, hogy a felvételt nyilvánosságra fogja majd egyszer hozni. De mégis két ok miatt döntött így, mert az ügyészség a kiadott közleményében nem mondott igazat. Hiszen azt állították, hogy Magyar nem tudta bizonyítani állításait. Még egy oka volt, ez pedig a „Rogáni propaganda” lejáratása ellene.

Az interjúban azt is elmondta, hogy Varga Juditnak tudomása volt arról, hogy létezik ilyen felvétel és nyilvánosságra fogja hozni. Kérte volt feleségét, hogy tegyen tanúvallomást, de ő elzárkózott ettől.

A felvételről Magyar Péter elmondta, hogy a felvételt feliratozni fogják angol és magyar nyelven. Állítása szerint a felvétel bizonyítja az ő ügyészségen tett kijelentéseit a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban. Szerinte a Fidesznek bűnbánatot kellene gyakorolnia ahelyett, hogy a lejáratásával foglalkozik.

Arra a kérdésre, hogy árthat e ez a felvétel a volt feleségének, azt válaszolta, hogy ő nem volt érintett ebben az ügyben. Szerinte közérdek, hogy nyilvánosságra kerüljön a felvétel.

A felvétel ma kerül nyilvánosságra.