Siklósi körzeti megbízottak fogtak el két betörőt. Egyikőjük ellen még körözés is volt érvényben. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Siklósi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai március 25-én délelőtt szolgálatellátás közben figyeltek fel két férfira a város belterületén. Azért tűnt fel nekik a két férfi, mert korábban még nem látták őket a településen vagy a környékén, illetve elfordították arcukat, amikor a rendőrautóval elhaladtak mellettük. Ezt követően a két férfi többször irányt váltott, egyre feltűnőbben próbálták meg a találkozást elkerülni.

A körzeti megbízottak végül intézkedtek ellenük, és a gyanújuk beigazolódott. Kiderült, hogy egyiket, egy 61 éves pécsi lakost pénzbírság be nem fizetése miatt körözte a Pécsi Járásbíróság, valamint azzal is gyanúsítható, hogy a vele lévő 68 éves társával még január végén betörtek egy siklósi házba, ahonnan 300 ezer forint értékben vittek el arany ékszereket.

Siklóson történt elfogásuk után a rendőrök mindkettőjüket kihallgatták, elismerték a bűncselekmény elkövetését. Lopás bűntett miatt nyomoz ellenük a Siklósi Rendőrkapitányság.

Forrás: police,hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat a baranyai közéletből.