Közös országjárásba kezdett az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat. A cél, hogy megmutassák: propaganda helyett valódi ügyekről kell párbeszédet folytatni. Ma, március 27-én Pécsre érkezik az az iskolabusz, amivel kiállnak egy szabadabb Magyarországért, és a mindannyiunk számára húsbavágó ügyekért.

Az eseményt megelőzően napközben a városban is látható lesz a STOP kormánypropaganda iskolabusz, amellyel az országot járják a szervezetek, valamint amelyben a több százezer konzultációs ívet szállítják – írják a Facebookon létrehozott eseményben. Délután háromtól a Rákóczi út/Felsőmalom út/Alsómalom út kereszteződésében található nagy parkolóban mindenki lehetősége lesz megnézni az iskolabuszt.

Délután négytől pedig indul a program is, amely során elsőként egy dokumentumfilm premierjére kerül sor. Az aHang és az Egységes Diákfront közös küzdelméről készült filmben bemutatják, hogyan valósították meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerében az első alternatív népszavazást. A vetítés helyszíne: Szabadkikötő (Király utca 64.)

Öt órától aztán egy kerekasztal-beszélgetésre kerül sor ugyanott. A film alapján az oktatás jövőjéről fognak beszélgetni civil szervezetek tagjai és aktivisták. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
– Tóth Enikő, aHang
– Zeller Judit, TASZ
– Gajzágó József, EDF/7IGEN
– Tölgyfa Gergely, volt pedagógus
– Nagy Erzsébet, PDSZ
– Somoskői János, 7IGEN aktivista
– moderál: Simkó Edit

Kép: Facebook