Halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban – írja a 24.hu.

Az eset kapcsán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is megerősítette a tényt, hogy 2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját.

A 24.hu információja szerint az idős férfinek egy bántalmazás során súlyos fejsérülést okoztak. Viszont érdeklődésükre az OMSZ azt már nem árulta el, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították, annyi azonban bizonyossá vált az esetről, hogy a megsérült idős férfi az életét veszítette a bántalmazást követően.

A lap az írásában arról is beszámolt, hogy az időseket gondozó intézmény vezetője, idősotthonban történt esettel kapcsolatban belső vizsgálatot folytatott le, azt viszont a 24.hu megkeresésére sem az idősotthont fenntartó önkormányzat, sem az intézmény vezetője nem árulta el, hogy pontosan milyen megállapításokat írtak a szóban forgó jelentésbe.

Az idősotthon vezetője az érdeklődésre mindenesetre annyit közölt, hogy

„minden rendelkezésre álló információt átadtunk a nyomozóhatóságoknak.”

A tokaji polgármester a lap kérdéseire reagálva annyit közölt, hogy: most nem, de a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.

Jelenleg az idős férfi sajnálatosan tragikus halálesetével kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy bentlakó bántalmazta a férfit, és hogy az incidens a demens betegeket ápoló osztályon történt.  A szakemberek és a rendőrség jelenleg vizsgálja a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggéseket. Gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre még nem került sor.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat Baranyáról, és Baranyán túlról is.