Csütörtökök hajnalban egy hidegfront vonul át térségünk felett, melynek hatására záporok, illetve kis eséllyel zivatarok alakulhatnak ki. A hajnali órákban még élénk lesz a délnyugati légmozgás, de a déli órákhoz közeledve viharossá fokozódik a szél, a legerősebb lökések elérhetik a 70 km/h-t. A front csapadéka a délelőtti órákban átvonul, néhol jelentős eső hullhat, majd szakadozni kezd a felhőzet.

A délután első felében továbbra is viharos lesz a délnyugati szél, majd fokozatosan veszít erejéből, de marad élénk. Nyugat felől felhőátvonulásokra kell számítani, melyből elszórtan záporok is kialakulhatnak, de jelentős eső már nem várható. A maximumok 17 és 19 fok között alakulhatnak. Este még elszórtan még eshet, a szél az éjféli órák után csendesedik. A minimumok 10 fokig csökkennek csupán.

Pénteken hajnalban szakadozni kezd a felhőzet és többfelé kiderül az ég. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél megerősödik a délelőtt folyamán. Délelőtt melegedni kezd a hőmérséklet, a déli órákban elérjük, sőt meg is haladjuk a 20 fokot.

Forrás: Meteo Mecsek