Mehringer Marcell magyar énekes, előadóművész, zenész és zeneszerző 2002. március 28-án született Pécsen. Marci 19 évesen lett az X-Faktor tizedik évadának 4. helyezettje. Az X-Faktor előtt már volt egy saját rock’n’roll zenekara.

A 22. születésnapját ma ünneplő Mehringer Marcell a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban  érettségizett.

Mehringer Marcell az X-faktor tizedik évadában tűnt fel, mentora pedig ByeAlex volt. A válogató során bemutatta első saját dalát Késő már címmel. Az elődöntőben végül a 4. helyen végzett.

Az énekes a Válogatón Bruno Mars – When I Was Your Man dalával jutott tovább a Táborba, ahol mind a két feladattal sikerült meggyőznie a mentorokat. A Mentorházban pedig a The Kid LAROI – WITHOUT YOU bizonyította be ByeAlexnek, hogy ott a helye az Élő show-ban. 

Az 1. élő show-ban AWS – Lelket vennék című dalát adta elő.

Az 2. élő show-ban Kings Of Leon – Use Somebody című dalát adta elő.

A 3. élő show-ban az első körben Lukas Graham – 7 Years című dalát, a második körben pedig KALEO – No Good című dalát adtak elő.

A 4. élő show-ban az első körben Lábas Vikivel közösen ByeAlex és a Slepp feat. Lábas Viki – Menned kéne című dalát, a második körben pedig Machine Gun Kelly – Drunk Face/All I Know/Bloody Valentine című dalát adtak elő.

2021-ben jelent meg a Késő már dala. 2022-ben pedig a Jéghidegen illetve a Hóvirág című új dalaival lépett már fel.

2023. október 27-én, a szerncsés kimenetelű balesetük után pedig megjelent a Mehringer zenekar első nagylemeze, a 111, illetve 12 vadiúj vizuál is érkezett YouTube-ra tőlük.
“Mostanra eljött az ideje, hogy megírjuk és összerakjuk az első nagylemezünket, ami már maximálisan azt képviseli, amit elképzeltem. Azt gondolom, hogy ez az első olyan munkánk, ami valóban érett. Aminek volt ideje érni és felnőni, ami olyan hatásokat dolgoz fel, amik kellettek ahhoz, hogy az összetört darabokat összeragasszam. Ebben a lemezben benne van mindenünk és még a semmink is. Álmatlan éjszakák, álmatlan nappalok, ingázás, éjjel nappal megszállott gondolkodás, megannyi konfliktus, több tízezer kilométer, egy baleset, ahol majdnem ottmaradtunk örökre.” – mondja az első nagylemez megjelenése kapcsán a zenekar névadója, Mehringer Marci.

Vannak-e kedvenc dalaid a lemezről? – tette fel a bahir.hu szerkesztője, Szabó András a kérdést Mehringer Marcinak a februári interjúban.

Az Isten és a 3/4 a két kedvencem. Az Isten azért, mert egy teljesen pszichedelikus mű, kicsit úgy érzem, mintha a mi Bohemian Rapsodynk lenne. A 3/4 meg egy nagy szerzői kiugrás olyan szempontból, hogy azzal nagyon kijöttem a komfortzónámból és úgy érzem, hogy azóta nincsenek gátlásaim dalszerzés terén.

A Mehringer Marcival készült interjút IDE kattintva olvashatják újra.

Kiemelt fotó: Hegedüs Tünde